Dag 17; Madeira - Amsterdam
We zijn weer thuis!
Een dag later dan gepland, maar nu dan toch het laatste verslag van ons Madeira reisblog.
Op dag 17, zaterdag 13 juni loopt om 07.00u de wekker af in de Albatroz Beach & Yacht Club. We nemen een douche, stoppen voor de laatste keer alles weer in de koffer en zoeken de rest van de spullen bij elkaar. Als we ready to go zijn gaan we uiteraard eerst nog wat te eten naar binnen schuiven. Het ontbijt is hier meer dan goed verzorgd, alles is ruim voldoende en er is een chef die omeletjes en pancakes 'to order' bakt. De koffie is prima en de jus d'orange is nog verser dan vers. We hebben heerlijk gegeten. Om half 9 gaan we richting het vliegveld om onze huurauto in te leveren en we rijden zowaar in 1 x goed. Nu staat het 'Return Rental car' duidelijk aangegeven, dus zo moeilijk was dat nu ook weer niet, maar toch. We parkeren de auto, halen alle spullen eruit en dan is het even wachten op de meneer van Herz die de auto gaat controleren. Als alles in orde is en ook hij heeft gezien dat we alle bagage eruit hebben gehaald en er niets meer is achtergebleven leveren we de sleutel in en nemen we afscheid van onze Nissan Juke, waar we dankzij de automaat heel blij mee zijn geweest de afgelopen 16 dagen.

Als we de koffers ingecheckt hebben kopen we nog een aantal doosjes Pastel de Nata voor thuis(blijvers) en zoeken we een koffietent op voor een bakkie. Na de koffie vertrekken we naar het Panorama terras wat dit vliegveld heeft. Madeira airport is maar klein en heeft maar 1 start/landingsbaan dus vanaf dit terras zien we elk vliegtuig vertrekken en landen en dat blijft toch altijd weer prachtig om te zien. Een uur voor vertrek land onze Tui OR1742.

Inmiddels is nu ook onze gate van vertrek bekend en als het vliegtuig ontdaan is van passagiers en bagage kunnen onze koffers erin is is het voor ons boarding-time.

We hebben dezelfde stoelen als op de heenweg, helemaal vooraan stoel 2A en 2B, dus we gaan lekker als één van de laatste het vliegtuig in. Rugzakken in de bak boven ons hoofd en de kleine tas onder de stoel voor ons. Ready to go!

Als we amper vertrokken zijn kondigt een van de Tui dames aan dat ze een insectenspray gaan spuiten om te voorkomen dat er ongewenste insecten Nederland binnengebracht worden... HUH?? WAT?? Vrijwel meteen loopt er iemand met 2 spuitbusjes sh*tzooi door het middenpad en spuit in no-time die busjes leeg. De mevrouw die naast Anja zit gaat meteen helemaal los en in dit geval wel terecht vinden ook wij. De mevrouw spreekt de stewardess er op aan dat zij hier dus niet zo blij mee is... er wordt ongevraagd van alles door het vliegtuig gespoten, waarvan niemand weet wat het is, wat er in zit en wat het met iemands gezondheid doet. Bovendien lijkt het heel onwaarschijnlijk dat als er een insect in een rolkoffer in de afgesloten bak boven je hoofd zit, dat die dan dood gaat van die spray in het gangpad. De stewardess heeft het nu even te druk voor een discussie, snauwt de dame in kwestie eigenlijk wel een beetje af, maar beloofd later terug te komen. Je snapt het al... nooit meer terug gezien, wat ook wij wel een beetje jammer vinden...
We krijgen 1x de gelegenheid om iets te eten/drinken te kopen. Voor Benny koffie, voor Anja thee en we nemen allebei een kroketbroodje. Dat is dus geen broodje kroket, maar een worstenbroodje zonder worst, maar dan met kroket. Niet verkeerd!
Keurig op tijd landen we weer op Amsterdam Airport.

Als we de koffers van de band hebben en 'nothing to declare' voorbij zijn bellen we Brendon die ons komt halen. Hij rijdt net de parkeergarage binnen dus prima timing! De koffers gaan in de auto en op naar Ridderkerk.
Inmiddels ligt de was weer schoon en droog in de kast, staan de koffers weer op zolder en is de koelkast weer gevuld.
Wat rest is een kleine evaluatie van deze vakantie... Wat vonden wij van Madeira? Madeira is een mooi eiland, maar ..en dat is uiteraard onze persoonlijke mening.. er is maar weinig diversiteit. De natuur is zo'n beetje op het hele eiland hetzelfde. Verder is het werkelijk overvol met toeristen. Zo vol, dat zelfs de locals er niet blij meer mee zijn. Madeira is een hike/wandeleiland, maar zelfs op de trails loop je met velen in de file. Madeira is sinds een jaar of 4 hot and happening. Nu proberen wij meestal de toeristenplekken te vermijden, maar op Madeira was er helaas geen ontkomen aan en mede daardoor hebben we veel dingen die op de planning stonden niet gedaan en/of gewoonweg niet kunnen doen door de drukte. In het Noorden is het weer aanzienlijk minder dan in het Zuiden en ook dat hebben we gemerkt. Tot slot Funchal... we twijfelden of we daar een hotel zouden nemen, omdat we zowiezo niet van een stad en de bij behorende drukte houden, maar verschillende mensen hebben ons er van overtuigd dat Funchal niet zo groot is... en dat was ooit waarschijnlijk ook wel zo, maar nu is het echt een grote stad en is het al hoogbouw wat je ziet, het verkeer raast als een malle door de straten en buiten de vele toeristen die er al zijn worden ze ook nog met cruise boten vol tegelijkertijd afgeleverd in de haven. Niet helemaal of eigenlijk helemaal niet ons ding dus. Dat gezegd hebbende hebben we uiteraard een prima en heerlijke vakantie gehad! Madeira was alleen niet wat wij er van verwacht hadden.
Tot slot... Wij vonden het weer superleuk dat jullie met ons 'mee' op reis zijn geweest! Op alfabetische volgorde...Ada, Brendon, De buurtjes, Esther, Ineke, Jacqueline, Magda, Marja, Mitchell, Riek, Sonja, Wilma en Wouter, DANK voor jullie enthousiaste, lieve en leuke reacties! Voor Wouter...je hebt gelijkt voor wat betreft de biefstuk plant en je "Sorry, Sorry, voor de late reactie", omdat je het druk had thuis... Het is je vergeven! Je had meer dan een goede reden. Nogmaals gefeliciteerd met jullie prachtige dochter Luna!
Tot zover ons reisblog van Madeira. Tot een volgend reisblog! Heel veel liefs van ons! Benny & Anja xxoo

Dank je wel weer dat ik met jullie mee mocht reizen en ik heb weer genoten van de mooie foto's en de leuk reisverslagen. Daar ben je echt een kei in😊
Was weer super om er soort van bij te zijn. 😘
Ik kan niet wachten op de volgende vakantie. Was weer heel leuk om allemaal te lezen en in te beelden hoe jullie dat samen allemaal doen. Zo leuk en beeldend geschreven altijd. Bedankt daarvoor. Op naar de volgende !
Hahaha, gelukkig maar. Knuffel van Luna
Dank je wel voor het mee reizen was weer super mooi prachtige foto’s en mooie reisverslagen 😎
Hèhè ik zat maar te wachten op je laatste verhaal.
Heerlijk om alles van jullie weer te lezen.
Welkom thuis.
Nu genieten van het mooie weer wat ze gaan opgeven.
Ik vond het heel leuk om je verslagen te lezen, zat al op de laatste te wachten, jullie zijn weer veilig thuis, ook fijn om te horen.
Ik heb genoten van jullie reisverslag
Anja kan het zo geweldig vertellen dat ik het croissantje en al het lekkers bijna kon proeven
Fijn dat jullie een mooie reis hebben mogen maken
Nu weer veilig thuis
Ook altijd weer fijn
Dank voor het mee reizen mooie fotos en mooie uitzichten gezien.
Zijn jullie alweer thuis? ;-)
Heel veel dank voor het mee mogen reizen met jullie. Ik heb ervan genoten en ook wel hier en daar wat herkend, erg leuk
Mooie n foto’s en heel fijn dat jullie weer veilig thuis zijn 😘
Ik heb weer genoten van jullie vakantieverhalen. Bedankt maar weer en tot een volgende vakantie.
Het was erg leuk jullie te volgen.
Zo heb je Madeira zelf toch ook een beetje bezocht.👍