benny-anja-madeira.reismee.nl

Dag 14; Easy Wednesday

Bom dia Madeira!

We zijn pas na 9 uur wakker. Nu is het ontbijt hier tot half 11, dusss... who cares! We doen lekker rustig aan. Als we allebei weer fris en fruitig onder de werkelijk overheerlijke regendouche vandaan komen gaan we op zoek naar het ontbijt en omdat wij aan de andere kant van de weg zitten dat een stuk lager ligt dan het hoofdgebouw, moeten we eerst met de lift naar de 6e verdieping, via een loopbrug de weg over, waar we dan op de eerste verdieping zijn om via de trap naar de begane grond te gaan waar de receptie én de ontbijtruimte is. Snapt iemand het nog?

Papyrusriet bij de loopbrug

Wie het weet mag het zeggen...

Feit is dat je na zo'n 'wereldreis' wel écht trek hebt gekregen. Er is voldoende! Benny heeft croissantjes met roerei en wat pastries en Anja heeft een bruin broodje met gekookt ei, 2 plakjes stokbrood ..1 met brie en 1 met Emmentaler en beide met komkommer en uiteraard vers fruit en yoghurt. We kunnen er wel weer even tegen.

No words needed...

Hebben we plannen voor vandaag? Jawel, niets doen. Voor het eerst deze vakantie zitten we aan de zonnige kant van Madeira in een hotel met ligstoelen en een overheerlijk zoutwater zwembad. Hier gaan we dus is even lekker van genieten, maar eerst gaan we toch nog even op pad. Anja is al jaren gefascineerd door het verhaal van Keizerin Elisabeth - Sissi en er is een standbeeld van haar hier in Funchal. Daar gaan we dus echt even naar opzoek. Google maps zegt dat het slechts 10 minuten lopen is, dus daar draaien we de hand niet voor om. Wie Madeira kent weet dan meteen dat het niet zo eenvoudig is als dat het lijkt. De straat waar het hotel ligt loopt steil naar beneden, maar daarna lopen we 10 minuten gewoon bijna steil omhoog. Holy Moly! Woensdagochtend work-out... check!

Keizerin Elisabeth van Oostenrijk (Sisi) bezocht Madeira in de winter van 1860-1861 om te herstellen van zware gezondheidsproblemen en een depressie. Het subtropische klimaat van Madeira hielp haar destijds om haar gezondheid weer op de rails te krijgen. Haar dochter aartshertogin Amélia verbleef eerder in 1852 op Madeira om te genezen van tuberculose.Het levensgrote bronzen standbeeld van Sisi (ontworpen door Oscar Niemeyer) markeert de plek waar vroeger het paleis stond waar Sisi verbleef.

Chinese roos.

We lopen via een andere weg terug naar het hotel, omdat dezelfde weg terug zo steil is dat we er allebei de kriebels van krijgen.

Terug in het hotel kleden we ons om en de rest van de middag...

...en is dit ons uitzicht.

Oh, ennehhh... just for the fun!

We eten weer in het restaurant van het hotel. We gaan allebei voor de Huli Huli grilled chicken with fried rice, pineapple and lime, wat wel heul erg lekker was.

Oh, en mocht je nieuwsgierig zijn... Benny had cheesecake en Anja 2 bolletjes ijs! Hahahaha!

We gaan zien of we morgen nog iets 'nuttigs' gaan doen of gewoon weer heulemaal niks, nada, nothing!

Slaap lekker en tot morgen allemaal. Liefs van ons! xxoo

Jacqueline

Dat ziet er weer uit als een heerlijke dag en lekker toch om gewoon te doen waar je zin in hebt ook al is het niks doen😁😁

Esther

Heerlijk! Enjoy!

Wouter

Biefstuk plant

Willeke

Relaxing op 1 pittige steile weg na!
Genieten maar

Riek

Ander woord voor relaxen is ‘heerlijk genieten’